Over Dutch Wool Diva

Dutch Wool Diva is een webwinkel gespecialiseerd in handgeverfde garens en spinwol. 

Dutch Wool Diva is een eenvrouwszaak en wordt al ruim 12 jaar gerund door mij, Agnès Lefèvre (hi!) vanuit het Oosten van Nederland.

Ik heb in de afgelopen jaren een unieke stijl van verven ontwikkeld die helemaal “mij” is. Ik hou van diepe en “moody” kleuren en dat komt tot uiting in mijn garens en spinwol.

Daarnaast verkoop ik ook brei- en haaknaalden en andere handwerk accessoires. Zo’n 3 a 4x per jaar pak ik de hele handel in en sta ik met mijn producten op (wol)beurzen in Nederland.

Voor het bedenken van mijn kleurstellingen laat ik me inspireren door alles om me heen of het nu gaat om landschappen, kunst, muziek of bijvoorbeeld film, alles om me heen kan me een idee geven voor een kleurstelling. Mijn kleuren zijn rijk, subtiel, helder en gelaagd tegelijkertijd. Maar ze zijn allemaal geverfd met liefde en aandacht voor detail. Net zoals de wereld verandert met de seizoenen, veranderen ook mijn kleurstellingen vaak. Daarnaast heb ik ook een flink aantal basiskleuren die het hele jaar door geverfd worden en die perfect werken als aanvulling of juist als contrast.

Ik hecht enorm veel waarde aan de ecologische voetprint die ik achterlaat op onze planeet en hoe ik die zo klein mogelijk kan houden en daarom maak ik geen gebruik van agressieve chemicaliën en gebruik ik tijdens het verven zo min mogelijk water. Ook werk ik alleen met garens waarvan ik zeker weet waar ze vandaan komen, hoe de schapen behandeld worden en gebruik ik ook alleen mulesing vrije merino. 

De webwinkel wordt vaak aangevuld dus het loont om regelmatig langs te komen maar wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Op dit moment zijn mijn garens niet in andere winkels te verkrijgen maar heb jij een (stenen) wolwinkel en wil je graag mijn garens aan je assortiment toevoegen, neem dan gerust contact met me op.

Mijn doel is dat je een goed gevoel hebt bij de producten en garens die ik verkoop en dat je net zo dol word als ik op mijn handgeverfde garens.

Ik wens je heel veel plezier bij het maken van schitterende items van mijn garens en dankjewel dat je gekozen hebt voor Dutch Wool Diva!

xxx Agnès